Telefon: (+40) 0371.368.630 / (+40) 0737.965.110        Email: office@greenacademy.ro

Despre noi

Acasa ❭❭ Despre noi

Cine suntem?

Asociatia Green Academy este o organizatie profesionala nonprofit, independenta, neguvernamentala, care promoveaza constientizarea, faciliteaza actiunile, implementeaza proiecte si stimuleaza schimbarea catre modele de crestere si consum durabile.

Prin activitatea noastra contribuim la dezvoltarea durabila a societatii civile romanesti pentru a stabili, promova si implementa un nou cadru de referinta pentru economie, bazat pe principiile economiei circulare.

Ce facem?

Implementam cu succes proiecte "green", crestem simtitor impactul pozitiv asupra mediului, educam comunitatile locale in care ne desfasuram activitatea si punem accent pe constientizarea si asumarea din partea populatiei a provocarilor stringente pe care le intampinam in demersurile noastre de a incuraja colectarea selectiva a deseurilor.

Misiune

Prin actiunile noastre urmarim stimularea populatiei in adoptarea un model durabil de crestere si consum, pentru a minimiza sau a inversa degradarea mediului inconjurator, determinata de cresterea economica, asigurarea dezvoltarii economice si a unui nivel de viata mai bun cu daune minime provocate mediul inconjurator.

Viziune

Green Academy isi propune sa devina un "varf de lance" al campaniilor de constientizare privind importanta colectarii selective a deseurilor, contribuind la protejarea mediului inconjurator, prin inlocuirea resurselor finite cu resurse regenerabile.

Valori

Valorile, principiile si standardele de conduita sunt caracteristicile asumate care ne diferentiaza si in acelasi timp ne ghideaza activitatea.

Valorile care ne definesc se transpun in piloni fundamentali de dezvoltare:

  • Avem pasiune pentru lucrul bine facut si ne plac provocarile, indiferent de complexitatea acestora.
  • Protejarea mediului inconjurator si a biodiversitatii reprezinta dezideratele noastre pe termen lung.
  • Suntem permanent la curent cu campaniile de mediu implementate la nivel european si adoptam in proiectele noastre conceptul de economie circulara.

Obiective
  • Constientizarea problemelor de mediu si a solutiilor disponibile prin discutii si schimb de informatii cu toti actorii "green" implicati.
  • Promovarea unei schimbari de atitudine si comportament in randul populatiei, prin promovarea conceptului de sustenabilitate.
  • Incurajam implicarea tuturor persoanelor care doresc sa ia parte activ la campanii de mediu durabile, orientate spre rezultate tangibile.
  • Informarea, educarea si responsabilizarea unui segment cat mai mare al populatiei cu privire la colectarea si reciclarea deseurilor.
90%
din sticlele noi pot rezulta din sticla revalorificata
250
de milioane de copaci ar fi salvati anual prin reciclarea ziarelor
1
kg de aluminiu reciclat salveaza 8 kg de bauxita, 4 kg de chimicale si 14 kWh de electricitate
1
tona de hartie reciclata poate salva: 17 copaci, 380 l de ulei, 4.000 de KW energie, 7.000 l de apa